PRIMARY SCHOOL 

ITALY, PRATO - With Valerio Paolo Mosco

 

TYPE: EDUCATION

YEAR: 2017 - 2021

CLIENT: MUNICIPALITY OF PRATO

STATUS: UNDER CONSTRUCTION

A compact building system at one level, extremely permeable and "porous" towards the park that surrounds it. The individual sections, with their various activities and services, have been aggregated together in an articulated spatial concatenation, conceived in such a way as to guarantee their own external space of relevance. In their aggregation, the sections determine a fluid spatial continuity, made even more evident by the adoption of internal movable sliding walls and, along the external enclosure, of “green classrooms” with playful/didactic functions.

 

Un impianto edilizio compatto ad un livello, estremamente permeabile e “poroso” verso il parco che lo circonda. Le singole sezioni, con le loro diverse attività e servizi, sono state aggregate tra loro in una concatenazione spaziale articolata, concepita in maniera tale da garantire il proprio spazio esterno di pertinenza. Nella loro aggregazione le sezioni determinano una fluida continuità spaziale, resa ancor più evidente dalla adozione di pareti scorrevoli mobili interne e, lungo il recinto esterno, di “aule verdi” con funzioni ludico/didattiche.

Back to Architecture