RENOVATION OF A SEA HOUSE

ITALY, TUSCANY (GR)

 

TYPE: RESIDENTIAL

YEAR: 2008 - 2020

CLIENT: PRIVATE

STATUS: REALIZED

The masonry structure of the house is partially replaced by a reinforced concrete structure which allows the opening of large windows.

The patio, in continuity with the interior space, will be partly covered by a pergola and partly occupied by an undulating wooden pool that is projected towards the sea. The undulation provides access to the pool as a shoreline on a beach. During the summer the pool allows one to cool off and observe the sea, sitting on the bench. During winter time the pool is empty and becomes a place to lie down to sunbathe. The continuity between the spaces of the kitchen, the  living room and the patio is emphasized by the architectural element covered with river gravel that contains the sinks of the kitchen, the fireplace, the heating elements and the outdoor barbecue.

La struttura della casa in muratura portante viene in parte sostituita da una struttura in c.a. che consente l’apertura di grandi vetrate. Il patio, in continuità con lo spazio interno, sarà in parte coperto da una pergola e in parte occupato da una vasca ondulata in legno che si proietta verso il mare. L’ondulazione consente l’accesso alla vasca come la battigia in una spiaggia. L’estate la vasca consente di rinfrescarsi e di osservare il mare seduti alla sua estremità. L’inverno viene svuotata e diventa un luogo dove sdraiarsi a prendere il sole. La continuità tra gli spazi della cucina, del salone e del patio è resa più evidente dall’elemento architettonico rivestito con ghiaia di fiume bianca che contiene i lavelli, il camino, i corpi radianti e il barbecue

Back to Architecture